Usporedba zarade

Zarada je ono što većinu ljudi pokreće u svakom biznisu.

Svima je jasno da nisu svi poslovi jednako plaćeni. Oni koji traže honorarni posao traže dodatan izvor zarade uz mali (ili ne prevelik) utrošak vremena.

Prije svega, domaining nije ograničen da bude samo honorarni posao, ali ovdje ćemo pretpostaviti da ste odabrali domaining kao svoj honorarni posao.​

Druga bitna pretpostavka je da se domainingom bavite dovoljno educirani, što vam HonorarniPosao.net omogućuje.

 

Danas se nude razni honorarni poslovi, koji u većini slučajeva zahtjevaju vaš trud i vrijeme, a zauzvrat ne nude veliku financijsku satisfakciju.

Ako dijelite letke, raznosite hranu za neki restoran ili pizzeriu, prodajete osiguranje ili posredujete pri izdavanju kredita itd, možete zaraditi određeni iznos. Recimo da bi se ta zarada na mjesečnoj razini trebala kretati između 2000kn i 5000kn. Svi navedeni poslovi zahtjevaju da budete visoko angažirani. Potrebno je uložiti svoje vrijeme i morate izbivati iz kuće da biste ostvarili dobre rezultate jer ne možete recimo dijeliti letke iz svog kreveta, zar ne? Bitno je naglasiti i da ste ograničeni na lokalno tržište, a to je svakako bitna činjenica koja vam nikako ne ide u prilog. Kod domaininga niste ograničeni na lokalno tržište, ne morate izlaziti iz kuće, paziti da ne zakasnite na posao itd, a zarada čak i za one kojima je domaining samo honorarni posao višestruko premašuje zaradu koju nude navedeni poslovi. Uz domaining kao honorarni posao morali biste mjesečno zarađivati više od $1000, a to je nešto više od 5000kn. Dakle bez potrebe za izlaskom iz kuće uz rad od recimo 5 sati tjedno morali biste mjesečno zaraditi više od $1000, što je nešto više od 5000kn. To je konzervativna procjena, kao što je izrazito konzervativna procjena da biste uz 3-5 sati rada dnevno zaradili oko $3000 mjesečno. Ne želim pretjerivati s iznosima već iznosim visinu zarade koju bi svatko trebao ostvariti. Dakle, domaining je neusporedivo isplativiji od drugih netom navedenih honorarnih poslova.

Zarada na Internetu je itekako moguća, ali nije svejedno čime se bavite. Primjerice, klikanjem po online oglasima (što nije moralno), ispunjavanjem online anketa, pisanjem članaka i sličnim poslovima možete vrlo malo zaraditi, a oduzet će vam vrijeme. Čak sam negdje pročitao i da je upitna isplata zarađenog novca kod tih vrsta poslova. Sumnjam da se takvim poslovima može zaraditi više od $500 mjesečno, i mislim da sam puno i rekao. Trgovinom domenama može se zaraditi mnogo više uz manje utrošenog vremena, a isplata je sigurna.

 

Vodeći blog ili website može se zaraditi prodajom oglasnog prostora, bannera, pomoću AdSense-a i sl., ali niti visina zarade tog tipa ne može premašiti visinu zarade od prodaje domena. Ako vodite blog ili website potrebno je da je on dobro posjećen da biste ostvarili zaradu. Da biste postigli dobru posjećenost vašeg web prostora trebate uložiti mnogo vremena i truda u izradu i održavanje. U ovom slučaju vam je potrebno i znanje o SEO tehnikama, izradi web stranice, dovođenju posjetioca itd. Zarada može biti ne viša od $200 mjesečno ako niste izrazito dobri u tome što radite. Za svaki klik na AdSense oglas na vašoj web stranici plaćeni ste u većini slučajeva svega nekoliko centi. Recimo da imate 10000 posjetioca mjesečno, od kojih svaki 50-ti klikne na oglas (koji vam plaća uzmimo 25 centi), to znači da biste od AdSensa taj mjesec zaradili $50. Recimo da još prodate 2 mjesta za banner po cijeni od 300kn za svaki to bi iznosilo recimo $110. Dakle ukupno $160 mjesečno, što je malo čak i za honorarni posao. Može se na ovaj način zaraditi osjetno više, ali za to ipak trebate biti stručnjak i uložiti puno vremena i truda. Recimo da bi prosjek zarade za one prosječnog znanja bio $160 mjesečno. Ja u većini slučajeva nisam zadovoljan kada kupim domenu za $10 i kroz par dana dobijem ponudu od $160, jer očekujem više. Da ne budem prepotentan, reći ću da prihvaćam i takve ponude naravno, ali to ovisi o domeni i potencijalnim kupcima koje sam pronašao. Želim reći da se $160 mjesečne zarade ne može niti mjeriti sa mjesečnom zaradom od domaininga (kao honorarni posao, jer kao "full time job" domaining prinos je odličan).

Vjerujem da je iz svega navedenog vidljivo kako je domaining mnogo profitabilniji čak i kao honorarni posao nego što su ostali navedeni poslovi. Naravno da postoje i poslovi koji vam na mjesečnom nivou mogu osigurati i veću zaradu, ali su u većini slučajeva prilično rizični.


 

© 2012-2020 by HonorarniPosao.net

  • s-twitter
  • s-facebook