Što morate znati?

Trgovanje domenama ne zahtjeva posebne vještine, no nužno je znati neke stvari.

Bitno je da se znate služiti kompjutorom i pretraživati Internet, što vjerojatno znate ako ste na ovoj stranici i čitate ovaj tekst.

 

Bitno je da znate engleski jezik. Možda će nekima to predstavljati problem, ali moram biti iskren i reći da je poznavanje engleskog jezika nužno za uspješno trgovanje domenama. Poznavanje nekog drugog svjetskog jezika može donekle nadomjestiti nedostatak poznavanja engleskog, ali ako znate engleski sve će biti puno lakše. Ne morate biti vrhunski poznavaoc engleskog jezika, ali morate biti u stanju razumjeti što ste pročitali i biti u stanju napisati nekoliko rečenica kada ćete dogovarati transakciju. Dobar engleski u govoru nije potreban. Nije na odmet, ali ako ne želite ne morate s nikim razgovarati, sve se obavlja putem elektroničke pošte. Ako poznajete osnove engleskog jezika to može biti dovoljno, no naravno da je poželjno da ipak možete reći da koliko toliko znate engleski. Možete se provući bez ikakvog znanja engleskog, ali u tom slučaju ste ograničeni na tržište na kojem se možete sporazumjeti s potencijalnim kupcima. Ako želite prodavati domene samo na domaćem tržištu moram reći da će profit biti drastično manji i da neće biti lako, iako sam i na našem tržištu ostvario neke solidne prodaje (ali rijetko).

Nije nužno, ali bi bilo vrlo dobro da imate PayPal ili Skrill (bivši Moneybookers) account. Postoji mnogo alternativa i postoji mnogo drugih načina za primanje novca, ali je PayPal ili Skrill poželjan. Kod prodaja iznad $500 se u većini slučajeva koristi Escrow.com ili neki drugi escrow servis tako da se može bez PayPal-a.

Dobro je imati i račun u banci, što vjerujem većina ima, ali ni to nije nužno pošto vam mogu reći na koji način možete raspolagati cashom bez računa u banci.

 

Potrebno je odvojiti malo vremena:-) Da li će to biti sat vremena mjesečno ili 5-6 sati dnevno to je na vama. U sat vremena se može zaraditi, ali za ozbiljan posao i vrlo ozbiljnu zaradu potrebno je ipak nešto više vremena. Uz 20-tak sati rada tjedno i prateći moje instrukcije možete biti sigurni da ćete zaraditi nekoliko puta više nego što biste zaradili u 40 sati tjednog rada u nekom uredu na prosječnom radnom mjestu.

To bi bilo to. Nije potrebno ništa drugo osim vaše volje da zaradite novac.

© 2012-2020 by HonorarniPosao.net

  • s-twitter
  • s-facebook