Prodaja bitcoina na bankomatu (BTM-u)

7.11.2016

 

U Hrvatskoj u ovom trenutku postoje četiri bitcoin bankomata, od kojih su dva u Zagrebu i po jedan u Splitu i Rijeci. Navodno su sva četiri 2-way, tj. omogućuju i kupnju i prodaju bitcoina. Bitcoin bankomati u Zagrebu nalaze se u Tkalčićevoj 57 (caffe bar - restoran Village) i na Vrbiku (caffe bar Agram), onaj u Splitu se nalazi u Vukovarskoj ulici (frizerski studio Model), a onaj u Rijeci je na rivi, Adamićev gat (botel Marina).

 

Detaljan opis procesa prodaje bitcoina na bankomatu (BTM-u) sam opisao u novom članku na web stranici koji se nalazi u novoj "bitcoin sekciji" koja (za sada) nije dostupna putem glavnog izbornika. Bio sam znatiželjan kako funkcionira bitcoin bankomat (BTM) pa sam otišao podignuti bitcoin u vrijednosti cca $100 USD. Koristio sam BTM u Tkalčićevoj u Zagrebu.

 

Proces je vrlo jednostavan, ali se ipak trebate "pripremiti". Potrebno je imati mobilnu aplikaciju (ja sam koristio "MyCelium" za android) sa BTC adresom i smartphone. One koji žele anonimno prodati bitcoin će zanimati informacija da je prilikom isplate potrebno dati svoj broj mobitela pa neka se unaprijed pripreme, odnosno neka kupe novi broj za mobitel na nekom kiosku. Broj mobitela je potreban jer će na taj broj stići SMS za potvrdu transakcije. Cijeli proces je zaista jednostavan i u mom slučaju je trajao svega nekoliko minuta (manje od deset minuta). BTM vam lijepo isplati kune (nakon što vam skine odgovarajući iznos u BTC) i možete odšetati dalje :-)

 

Mnogi su do sada smatrali da nije lako pretvoriti BTC u kune, ali sada više niti oni nemaju opravdanje zašto ne bi koristili bitcoin. Uz to što je na velikom broju online mjesta i sve više offline mjesta moguće plaćati sa bitcoinom, sada ga je moguće i jednostavno promijeniti u kune na bankomatu. Do pojave bitcoin bankomata (BTM-a) nije se moglo momentalno dobiti kune za BTC jer je trebalo čekati da Vam sjedne novac koji biste povukli sa neke burze, ili ste trebali koristiti LocalBitcoins.com i dogovarati susret uživo sa nekom osobom iz vaše blizine. Sada možete promijeniti bitcoin u kune vrlo lako i brzo. Podsjećam da ga je moguće i zamijeniti za Domaining instrukcije :-) Naime, Domaining instrukcije je moguće platiti i u BTC.

 

Detaljan opis procesa prodaje bitcoina na bankomatu (isplate novca sa BTM-a) opisao sam OVDE.

Please reload

Izdvojene objave

Važno - promjena e-mail adrese!

4.4.2019

1/2
Please reload

Nedavne objave

21.4.2019

18.4.2019

Please reload

Arhiva
Please reload