O meni

Ukratko o meni i čime se bavim

Bavim se domainingom, trgovinom web domenama.  U tom poslu sam već dugi niz godina i mogu reći da sam "ispekao zanat". Za mene ovo nije samo honorarni posao, domaining doživljavam kao svoj stalni posao. Prodao sam više od tisuću domena i stekao iskustvo koje mi omogućava da ih prodam još jako jako puno.

Završio sam ekonomiju i imam višegodišnje radno iskustvo. Radio sam u nekoliko jakih firmi, ali nigdje se nisam pronašao. Na nekim radnim mjestima sam bio samostalan u donošenju odluka i kreiranju dijela politike poduzeća, ali sam ipak imao osobe iznad sebe kojima sam se morao pokoravati kao i svi koji imaju nadređene. Nemam problem s autoritetima, ali ne volim osjećaj kad znaš da si u pravu, a moraš zašutit i "pigat" se pred nadređenim. Od 2011. g. nemam šefa i radim samo posao koji zaista volim.

Jedno vrijeme sam ulagao na burzi (pretežno ZSE). U portfelju sam imao dionice koje su bile dugoročno ulaganje, i one koje su bile za "day trading". Promet na ZSE je u to vrijeme bio respektabilan, a i fondovi su bili vrlo aktivni. Svakodnevno sam zadavao naloge i išlo je odlično, u nekim mjesecima sam znao zaraditi više nego što je iznosila moja godišnja plaća na poslu koji sam tada radio. Bilo je i gubitaka, ali samo jedan ozbiljan, koji je nažalost bio veći od visine moje tadašnje godišnje plaće:-) Bio sam fokusiran na više izdavatelja pa me taj gubitak nije ozbiljnije pogodio jer se radilo o dionicama samo jednog društva. Sve u svemu dobro sam zaradio na burzi. U proljeće 2008. sam ipak odustao i prodao gotovo sve dionice iz mog portfelja. Svjetska kriza je uzela maha i to se itekako osjetilo na ZSE i shvatio sam da će "bear market" potrajati još dugo i da se treba povući. Oni koji ne prate burzu jednostavno ne bi vjerovali kada bih rekao po kojoj cijeni sam tada prodao svoje dionice i koliko te iste dionice danas (ne)vrijede.

Domenama trgujem već godinama, ali tek u ovoj godini (2012.) sam se potpuno posvetio tom biznisu i ne radim ništa drugo. Ranije sam prodavao domene onako "usput" i to mi je bila isključivo dodatna zarada i hobi. Danas mi je domaining osnovni izvor prihoda. Nekada ne radim apsolutno ništa cijeli tjedan, a nekada radim i 5-6 sati dnevno kroz cijeli tjedan.

Puno je toga što volim, a spomenut ću nogomet, jedrenje na dasci i šah:-)     

​Kao što ova jednostavna web stranica dokazuje, nisam stručnjak za web dizajn, ali u mom poslu mi to nije niti najmanji hendikep.

 

Dopuna teksta u 2019. godini: Evo 7 godina kasnije trgovanje domenama je još uvijek moj osnovni posao, i to će još dugo ostati.

© 2012-2020 by HonorarniPosao.net

  • s-twitter
  • s-facebook